Press

Press

PERSBERICHT – Human Rights Defense Curaçao schenkt recreatiemateriaal aan de vreemdelingenbarakken

mrt 2, 2021

Human Rights Curaçao (HRDC) zet zich in voor de bescherming van mensenrechten voor alle inwoners op Curaçao, inclusief de vluchtelingen en crisismigranten.

Er zitten nog altijd en steeds weer vrouwen en mannen vast in de vreemdelingenbarakken. Deze mensen zitten hier variërend van een aantal weken, maanden tot soms 1,5 jaar vast. En dat in zeer primitieve omstandigheden. In de barakken is de situatie verdrietig, vaak gespannen en men heeft weinig bezigheden. Het Hoofd van de SDKK deed daarom een beroep op Human Rights Defense Curaçao met het verzoek voor recreatiemateriaal bij gebrek aan eigen middelen. De lokale mensenrechtenorganisatie heeft hiertoe financiering aangevraagd en ook gekregen vanuit de Vertegenwoordiging van Nederland namens het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit is afkomstig uit het Klein Projecten Fonds, met dit fonds wil de VNW een bijdrage leveren aan de bevordering van het welzijn van de bevolking van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten.

Op dinsdag 2 maart 2021 hebben een afgevaardigde van de Vertegenwoordiging en Human Rights Defense een prachtige set met recreatie en sportmateriaal en muziekinstrumenten overhandigd aan het hoofd van de vreemdelingenbarakken. Zij namen dit met enthousiasme in ontvangst. HRDC hoopt met dit gebaar het lot van de mensen in de Vreemdelingenbewaring een beetje te verlichten.

De mensen die in de barakken zitten, wonen vaak al jarenlang op Curaçao en waren werkzaam in onder andere de zorgsector, de horeca, of als kinderoppas. HRDC vindt het belangrijk om ook te kijken naar de positieve effecten van de aanwezigheid van de vluchtelingen en crisismigranten en wat zij kunnen bijdragen aan het Land.